Overwatch TracerBlandt nogle af de mest populære computerspil inden for esport er Overwatch, som er et online multiplayer spil udviklet af den amerikanske spilgigant Blizzard Entertainment, som også er kendt for titler som World of Warcraft, Diablo og Starcraft.

Overwatch er et meget farverigt spil inden for kategorien team based multiplayer first person shooter, hvilket nok er en af de mest populære genre inden for esport. I denne slags spil ser du alting fra din egen spilfigurs synsvinkel (derfor first person), og det gælder for dig om at arbejde sammen med et hold af andre spillere, og samtidig om at være hurtigere på aftrækkeren end modstanderne, som også består af spillere.

I Overwatch spiller man imod hinanden i to teams bestående af seks personer, som hver har en opgave at løse i løbet af nogle runder i spillet. Nogle gange handler det om at samarbejde om at overtage et bestemt område af banen og sørge for, at det modsatte hold ikke kan komme hen og overtage det, Overwatch screenshotog andre gange handler det om at eskortere noget gods igennem en længere strækning, imens man beskytter det fra modstanderholdet, hvis mål er at stoppe godset fra at nå frem.

Overwatch handler derfor rigtig meget om at arbejde sammen og kommunikere med sit eget hold, så man i fællesskab kan planlægge den bedste taktik til at vinde over modstanderne, før den tidsbegrænsning, man har, udløber.

Vær en helt i en fiktiv fremtid

Selvom Overwatch ikke er et spil, der primært fokuserer på at fortælle en dyb og detaljeret historie, så involverer det stadig en fiktiv verden, man ikke kan lade helt være med at leve sig lidt ind i. Spillet er Blizzards eget kreative og lidt komiske bud på, hvordan vores verden vil se ud i den nærmeste fremtid. Der er både avanceret teknologi, mirakuløse lægemidler, intelligente dyr, robotter, svævende biler og meget andet.

Hver eneste af de nuværende 30 figurer, man kan spille som, har også hver deres baggrundshistorie, der viser deres personlighed, deres mål og ikke mindst deres relationer til de andre figurer i spillet. Alt dette har ikke så stor en indflydelse på selve spillets gang, men man kan læse om det på Overwatchs egen hjemmeside.

Samarbejde og kommunikation på højt plan

esport overwatchI Overwatch kan man som sagt vælge mellem 30 forskellige figurer at spille som, og Blizzard arbejder stadig løbende på at udgive endnu flere.

De har allesammen unikke evner, der kan være med til at hjælpe ens hold eller aktivt bekæmpe modstandere, og med de helt rigtige kombinationer af figurer kan man danne et stærkt team, som er meget svært at besejre.

Hvis man har en fantastisk timing og kommunikationen på ens hold er i orden, så kan man kombinere de forskellige evner i sådan en grad, at det kan nedlægge alle fjendtlige spillere på én gang, så de alle skal vente en kort tidsperiode til at få lov til at komme ind i kampen igen. Dette forsinker dem gevaldigt og giver dem en stor ulempe, når de fremadrettet skal kæmpe for at nå deres mål.

I store esport turneringer kan man se en masse vilde eksempler på dette. På et professionelt plan bliver kampe i Overwatch tit lange og intense, og af og til kan det være svært at følge med i, hvad der foregår, fordi det hele går meget stærkt.

Hvis man har en interesse for det, kan man lige for tiden løbende følge med i den største Overwatch turnering i verden, Overwatch League, som ender ud i en stor finale engang til sommer.