Hvis man er en del af nørdkulturen i Danmark, så ejer man formentlig også en del merchandise fra ens yndlingsspil eller -serie. De fleste virkelig fede ting sælges desværre dog kun i udlandet, men der er også mere lokale steder, hvor man kan anskaffe flotte figurer, plakater, nøgleringe, tøj og meget mere for dem, der tør kalde sig selv lidt af en nørd. Herunder er der en kort liste over nogle af de butikker, der sælger forskelligt, nørdet merchandise. Der findes dog flere, så det er bare med at holde udkig.

Epic Panda – en verden af vestlig og japansk popkultur

GameboyEn af de mest populære butikker inden for den danske, nørdede popkultur er Epic Panda. De har en fysisk butik i Århus, hvor de befinder sig i nogle kælderlokaler. Inde i deres lille butik findes der både T-shirts, hatte, krus, figurer, retro spillekonsoller og meget andet popkultur merchandise, alt sammen med nørdede temaer i form af alt muligt fra de første Pokémon til helt nye og populære serier og computerspil fra hele verden.

Epic Pandas personale i Århus er imødekommende og er med til at skabe en hyggelig atmosfære i de små kælderlokaler, hvor der i øvrigt også afholdes små spilaftener i form af fx bordrollespil engang imellem.

Man kan desuden ikke kun møde Epic Panda i Århus, men også til danske messer, også kaldet conventions inden for den nørdede popkultur, som afholdes årligt herhjemme i Danmark. Så hvis man ikke har mod på at tage til Århus for at se på fx retro spillekonsoller, eller bare gerne vil tjekke denne slags popkultur ud, så kan man også prøve lykken ved en af disse.

Se også Epic Pandas brede udvalg af popkultur merchandise online her: epicpanda.dk

Animerch – de danske nørders tilknytning til japansk popkultur

anime figurAnimerch i København er en butik, som virkelig er en skattekiste for dem, der er specielt entusiastiske omkring japansk popkultur. I denne kælderbutik kan man finde et hav af officielt licenserede figurer fra diverse populære, japanske tegneserier og -film, som blandt fans fagligt er bedre kendt som henholdsvis manga og anime. Disse figurer er ofte rigtig flotte og har mange detaljer, og nogle af dem kan være svære at finde i Danmark – men Animerch har gjort en stor del af arbejdet for dig, ved at indkøbe et bredt udvalg af anime merchandise, som entusiaster af japansk popkultur kan lide at samle på.

Hos Animerch i København kan man dog også finde andet fint merchandise, som er inden for den japanske popkultur. Plakater tøj, brætspil og endda tidligere ejet anime merchandise kan også findes i butikken.

Hvis man ikke bor i nærheden af København, kan man også af og til møde Animerch til danske popkultur conventions, ligesom Epic Panda. Du kan også finde din næste figur til din samling på Animerchs online webshop: animerch.dk

GameStop – stedet for dem, der har gaming i blodet

SpillekonsolEn af de mest populære butikker inden for gaming i Danmark er GameStop. De er forhandlere af utallige computer- og konsolspil. Og da de for en del år siden begyndte at forhandle merchandise ud over kun spil, fik de en større målgruppe end tidligere.

Det er ikke længere udelukkende gamere, der går ind i GameStop for at se på varerne, men generelt alle mulige slags nørder og entusiaster af gaming og popkultur. Ud over computer- og konsolspil, er det i dag muligt at finde både rygsække, figurer, nøgleringe, T-shirts, tæpper, plakater og meget andet i butikskæden, alt sammen med relation til velkendte spil- og tegneserier – både inden for vestlig såvel som japansk popkultur.

GameStop har både en masse butikker i Danmark og i udlandet, hvilket samtidig gør dem til en af de mest tilgængelige gaming butikskæder i branchen.

Du kan også bestille dit næste spil på gamestop.dk og få det leveret direkte til døren, hvis du ikke har mulighed for at hente det i en af de fysiske butikker.

Dragon’s Lair – træd ind i dragens hule og find det, du søger

RollespilsterningerI modsætning til Epic Panda og Animerch, så er Dragon’s Lair en butikskæde med et solidt fokus på rollespil. Hos Dragon’s Lair finder du spektakulære ting til både live rollespil såvel som bordrollespil. De har våben, ringbrynjer, special effects make-up, et stort udvalg af specielle terninger til bordrollespil, regelbøger og meget mere.

Dragon’s Lair har både butikker i Århus, Odense og Aalborg, så hvis du leder efter nogle nye ting til dit næste live rollespil scenarie, står og mangler nye terninger, eller hvis du bare leder efter en hobby med bl.a. masser af action, drager, orker og elvere, så står det erfarne personale i Dragon’s Lair klar til at hjælpe dig.

Eller forbered dig på dit næste eventyr med et online besøg til dragens hule her: dragonslair.eu

Faraos Cigarer – alt fra retro tegneserier til rollespilsudstyr

Tintin figurFaraos Cigarer er indehaver af en del butikker med flere navne rundt omkring i Danmark. Fælles for dem alle er, at deres målgruppe er den nørdede popkultur, som medarbejderne selv har specialiseret sig i. Med et højt serviceniveau er du sikret i at finde de produkter, du ønsker dig fra Faraos Cigarer.

Tegneserier, rollespilsudstyr, kostumer, special effects og merchandise er noget af det, der forhandles hos Faraos Cigarer. Og som noget lidt unikt, så sælger de faktisk også materialer til at skabe sine egne kostumer til fx live rollespil eller cosplay. Det er der nemlig desværre ikke så mange popkultur orienterede butikskæder, der gør.

Dog består Faraos Cigarers varesortiment mest af tegneserier og andet merchandise fra vestlige serier og spil, så hvis man er en af dem, der går meget op i japanske tegneserier, så skal man ikke lige forvente det helt store her. Til gengæld har de et stort udvalg af ting inden for Star Wars, Marvel, DC, Disney, Overwatch og endda den verdenskendte detektiv Tintin.

Faraos Cigarer har også en online webshop, som du kan finde her: faraos.dk

Fantask – tag med på eventyr og lev dig ind i de mange historier

Tintin tegneserieLeder du efter et sted, hvor du kan lave et godt køb af tegneserier? Fantask har højst sandsynligt lige det, du leder efter. Som en privatejet butik, der ligger lige på hjørnet af en større bygning, er Fantask ikke til at misse, hvis man går forbi deres iøjnefaldende facadeskilt i Sankt Peders Stræde i København.

I Fantask finder man primært et stort udvalg af tegneserier, nye som gamle – så søger du en helt ny serie at gå igang med, eller leder efter en specifik udgave af din yndlings-tegneserie, så har Fantask dækket dig godt ind. Blandt deres udvalg finder du helt klart nogle gode køb af tegneserier.

Fantask ligger også inde med et lille udvalg af japanske film, samt forskellige ting til rollespil og anime merchandise. Så hvis du ikke lige har tænkt dig at udføre et køb af tegneserier, så kan du garanteret finde noget andet, der interesserer dig i Fantask – og ellers er personalet altid frisk på en god omgang nørdet snak.

Er du ikke i nærheden af København, så er det også muligt at købe sine næste tegneserier på Fantasks webshop: fantask.dk

Comic Express – en tegneseriebutik med masser af superhelte

Marvel tegneserierComic Express i Aalborg er endnu en mulighed for dem, der leder efter en tegneseriebutik i Danmark. Som deres navn indikerer, så er de passionerede forhandlere af forskellige comics i Danmark. Køb af manga kan også gøres hos Comic Express, hvis man er mere til de japanske tegneserier. Comic Express er nemlig en tegneseriebutik, som forhandler et fint udvalg af manga i Danmark.

Hos Comic Express i Aalborg kan man især finde comics af udgiverne Marvel, DC og Dark Horse. Så er du fan af klassiske superhelte, så er denne tegneseriebutik lige noget for dig.

Comic Express har beliggenhed i Aalborg, men man kan også møde dem til conventions og lave et godt køb af manga og comics. Føler du ikke for at tage ud på en længere rejse, så har du også muligheden for at besøge Comic Express online på: comicexpress.dk