Fortællinger som dem, du læser i bøger

I langt de fleste populære computerspil tilhører der også spændende historier.

Men de spil, som mest fokuserer på at fortælle historier om fiktive verdener såvel som vores egen frem for at opretholde en konkurrencedygtig spilgenre, ses ikke så ofte inden for esport. De er til gengæld meget populære blandt gaming YouTubers, som også har et helt fællesskab for dem selv. Historie-fokuserede spil er ofte rettet mod en enkelt spiller, der skal tage nogle svære valg, løse gåder og måske bekæmpe en eller anden stor ondskab, for til sidst at nå en optimal slutning i spillet.

Et eksempel på denne slags spil kan være den originale Mass Effect trilogi, som er udgivet af spilfirmaet BioWare. Det er et meget velkendt spil, hvor man starter ud som en form for elitesoldat, der får missioner om at bekæmpe ondskab og stoppe politisk korruption på forskellige, fremmede planeter. I takt med, at historien udvikler sig og at man udfører flere og flere gode gerninger for galakserne, bliver man forfremmet. Undervejs møder man en masse forskellige rumvæsner med interessante personligheder, som ender med at blive rekrutteret til ens eget rumskib. Sammen med sine nye kammerater, som er styret af en AI (styret af computeren) og ikke rigtige spillere, besejrer man så i sidste ende alle de fjender, der truer med at overtage og ødelægge alle planeterne og galakserne, som spillet foregår omkring.

YouTube og gaming

Se YouTubeYouTubers er folk, der lever af at lave videoer, som de uploader til den kendte video-platform, YouTube. Der findes utallige slags personer derinde, men i denne anledning vil jeg sætte fokus på de YouTubers, der laver videoer inden for gaming.

Hvis man skal fortælle om gaming YouTubers, kan man ikke undgå at nævne nogle af de mest kendte – heriblandt Markiplier og den svenske Pewdiepie. De startede begge to ud som at være udelukkende til underholdning inden for gaming, hvor man som seer kunne se på og følge med i de spil, der blev spillet. Det kan man stadig, men i dag indeholder deres YouTube kanaler også diverse andre ting, hvis formål dog stadig primært er underholdning. YouTubers med en lidt nørdet side er ikke bange for at se dumme ud på internettet, og inviterer på en måde seeren til at have det på samme måde, for man skal jo lige huske at have det sjovt engang imellem.

Hvorfor se på en fremmed spille et spil, man selv kan spille?

YouTube på mobilNogle vil måske sidde og rynke lidt på næsen og ikke forstå, hvordan man kan have lyst til at se på en person, der sidder og spiller et spil, man lige så godt selv kan spille. Der kan dog være en del fordele ved dette, bl.a. er det en god måde at få et indtryk af et spil, som man måske selv har overvejet at købe. Måske har man simpelthen bare heller ikke selv råd til at købe et bestemt spil, og kan via en gaming YouTuber så derfor stadig opleve spillet, for der er stort set en YouTube video om alle populære computerspil et eller andet sted derude.

Det kan også altid være en ganske spændende og øjenåbnende oplevelse af se en anden person snakke ud til sine seere, komisk fremvise sine reaktioner, og samtidig analysere spillene og give en helt igennem ærlig holdning om det hele. Måske får det dig som seer til at tænke på en helt ny måde om det spil, der spilles, og historien, der fortælles igennem det. Og man selvfølgelig også skrive med andre fans af YouTuberen, man ser, og måske få nye venner med en fælles interesse på den måde.

En platform med underholdning og hygge

HeadsetYouTubers laver først og fremmest underholdning, som både kan nydes ved at se med, men også bare ved at sidde og lytte til hvad der sker.

Personligt kender jeg en del søde mennesker inden for nørdkulturen, der ofte bare lytter til deres yndlings-YouTubere, imens de laver andre ting i deres fritid. Eksempelvis er der mange nørder, der har lidt kreative tendenser i form af tegning, syning, eller lignende. Det kan være overraskende hyggeligt at sidde og lade blyanten skabe et billede foran en, imens man lytter til en anden person grine eller endda råbe i spænding omkring et spil et andet sted i verden. Hvis man ikke lige ved, hvad man har lyst til at sidde og lytte til, er det altid en god mulighed at finde en YouTuber, man kan lide at høre på. Så kan man jo samtidig lære lidt om et spil, man måske ikke lige kender i forvejen.