Gaming har en stigende popularitet blandt de yngre generationer. Både populære computerspil og konsolspil sælges mere end nogensinde verden over, og det er måske ikke helt så skidt, som nogen tror.

At bruge sin fritid på gaming handler om meget mere end blot at spille et spil. Spiludviklere skaber flere og flere online multiplayer spil, hvor man som spiller kan møde og kommunikere med mennesker fra den anden side af kloden. For mange er det meget mere end bare en simpel fritidsinteresse. Det kan være et slags middel til afstresning fra hverdagens travlhed. Det kan være en stimulation, der holder hjernen igang med gåder og udfordringer. Det kan være en inspiration, der hjælper med at sætte personlige mål. Men mest af alt er det et stort fællesskab, hvor ligesindede kan danne stærke venskaber igennem en fælles interesse.

Der findes mange forskellige genrer inden for populære computerspil, og der findes helt sikkert noget for alle, der bare har en smule lyst til at kigge ind i en verden af gaming. Der findes alt fra simple puzzle games, hvor man skal løse svære gåder og måske endda opklare mysterier, til open world multiplayer spil, hvor man løber rundt i enorme fantasiverdener, bekæmper ondskab og udfører opgaver sammen med andre spillere. Med den stigende interesse inden for gaming er der dog nogle genrer, der er meget mere populære og velkendte end andre.

Esport turneringer

esportEsport er et fænomen, der efter flere år i skyggerne anses som at være en aktuel sport i dag – og med god grund. Esport turneringer er ofte præget af de allermest populære online multiplayer spil, hvor konkurrenceniveauet er super højt. Det kan være overraskende hårdt at sidde og spille på sådan et intenst niveau i flere timer, da det både kræver en god mentalitet, lynhurtige reaktioner og ikke mindst samarbejds- og kommunikationsevner på højt plan.

De professionelle spillere bruger meget af deres tid på at træne, nøjagtigt ligesom fx en fodboldspiller gør. De har coaches, sponsorer, det bedste gaming udstyr og hvad der ellers kan hjælpe dem til at vinde de mange esport turneringer, de deltager i. Der er både store og værdifulde præmier, og ikke mindst spillernes ærer på spil, når de professionelle er på banen.

Til store esport turneringer sidder spillerne i et stort rum kun til dette formål, og der er ofte også små studier i nærheden, hvor kommentatorer og værter sidder og snakker om, hvad der foregår i de digitale kampe, både under og uden for spillet. De er lige så engagerede som alle andre sportskommentatorer, og nogle gange bliver man helt revet med af deres entusiasme og spænding i studiet.

Disse store esport begivenheder bliver ofte livestreamet på nettet, så dem, der ikke står blandt de mange tusinde tilskuere inde hvor selve esport turneringen foregår, kan nemt følge med derhjemme på computeren, fjernsynet, telefonen eller en anden enhed, der har adgang til internettet.