Når det gælder nørdet merchandise, så kan jeg ikke komme udenom at skrive lidt om det amerikanske legetøjsfirma, Funko Inc. De er verdenskendte for deres simple, men unikke og søde versioner af velkendte figurer fra både spil, tv-serier, comics og meget mere.

Alt behøver ikke at have detaljer. Med Funkos mest populære serie af samlefigurer, Funko Pop, beviser de, at enkelthed og bløde former nemt kan fremvise tusindvis af velkendte tegnefilms- og videospilsfigurer.

marvel groot funko popRigtig mange nørder rundt omkring i verden samler på Funko Pop figurer. Der bliver brugt tid og penge på at finde netop de figurer, man ønsker sig. Nogle går naturligvis mere op i det end andre, og prøver ihærdigt at anskaffe specielle udgaver af en bestemt Funko Pop figur, der måske kun fås enkelte steder i verden.

Funko Inc. er et stærkt brand med en kunststil, der er unik og meget genkendelig. Det er noget af det, som er med til at gøre deres Funko Pop figurer så populære, vil jeg tro. Og så det faktum, at de sælger figurer inden for næsten alle serier og spil, du kan komme i tanke om. Der findes endda Funko Pop figurer af kendte stjerner fra den virkelige verden, såsom country-sangeren Johnny Cash og kunstneren Bob Ross.

Funko Pop i Danmark

Funko Pop figurerne har også den fantastiske fordel, at de er tilgængelige i mange lande, heriblandt Danmark. Herhjemme kan du finde dem på hylderne i bl.a. GameStop butikker landet over og Epic Panda i Aarhus – det kan du iøvrigt læse mere om i min artikel om merchandise butikker for nørder i Danmark.

anime funko popJeg er sikker på, at GameStops salg af Funko Pop figurer er eksploderet de seneste år. De startede ud med at have små hylder med de genkendelige figurer, men efterhånden kan man finde hele væghylder, hvorpå Funko Pop figurerne står udstillet i GameStop butikkerne landet rundt.

Hvis du er lidt af en nørd, så kan du garanteret finde en figur, du næsten ikke kan stå for, hvis du en dag oplever sådan en massiv væg af de søde Funko Pop figurer. Og de fleste af dem er egentlig relativt billige i forhold til mange andre popkultur samlefigurer, man kan finde i dag – så det er ganske let at tage ud og starte sin samling af Funko Pop figurer.